Rânduri artistice !

Cine eşti?
p1010240

Faptul că trăieşti, nu a fost idea ta şi că respiri nu a fost hotărârea ta. Faptul că trăieşti a fost idea altcuiva şi ca respiri –darul Lui ptr tin’
Nu, nimeni nu gândeşte, nu simte, nu se manifestă ca tine, aşa cum o faci tu,
Nu, nimeni nu vede cerul aşa cum îl vezi tu, şi nimeni nu ştie tot ce ştii tu.
Nu, chipul tău nu-l mai are nimeni pe acest pământ, şi ochii aceştia doar tu ii ai.
Tu eşti bogat şi bogăţia ta nu sunt banii tăi, ci viaţa ta.
Nimeni nu trăieşte ca tine, tu eşti dorit.
Nu eşti un rod al întâmplării o toană a naturii
Fie că îţi cânţi viaţa in diezi sau bemoli, eşti un gând al lui Dumnezeu şi încă unul genial
Tu, eşti tu!
(Jurgen Werth)

***

Scrisoare de Dragoste


Azi dimineata, cand te-ai trezit din somn, eram langa patul tau in Lumina minunatului rasarit de soare, care a inundat odaia ta.
Am sperat in acel moment ca imi vei spune cum se cuvine “Buna dimineata” dar n-ai facut-o. M-am gandit ca poate era prea devreme si de aceea nu m-ai putut observa. Am incercat sa-ti atrag atentia cand ai eschis usa grabit, la plecare. Ti-am sarutat fata cu boarea diminetii. Am revarsat asupra ta mireasma dulce si parfumata a florilor de afara. Ti-am murmurat o melodie de dragoste prin gingasul ciripit al pasarelelor. Ai trecut pe langa mine grabind pasul, fara sa ma bagi in seama.Mai tarziu peste zi, te-am privit duios mergand preocupat si discutand aprins cu cei ce te intalneai. Ah, cat as fi dorit sa schimbi si cu mine cateva cuvintein miez de zi. Ai trecut pe langa mine fara sa-mi dai nici o atentie. Dupa amiaza fiind cald ti-am trimis o ploaie invioratoare si ti-am stralucit prin fiecare picatura de ploaie, am strigat din ceruri cu glas de tunet, doar, ma vei auzi cumva. Apoi ti-am pictat un curcubeu fermecator in culori in mijlocul norilor mei, mi-am zis cu siguranta ma vei vedea, dar, ca un facut, nu m-ai vazut.
Seara la sfarsitul zilei, ti-am trimis un minunat apus de soare, doar ma privesti. Te-am cautat atat de mult cu privirea miilor de stele stralucitoare, nadajduind ca ma vei vedea si iti vei intoarce privirile spre mine. Dar am ramas intristat de nepasarea ta si de data aceasta. In sfarsit, noaptea la culcarea ta am revarsat peste tine lumina lunii pe fata ta, ca sa-ti amintesti ca eu nu te-am putut uita.
Am nadajduit ca, macar acum , sa-mi vorbesti inainte de a adormi. Dar ai tacut si n-ai spus nici un cuvant catre mine. M-a durut mult felul tau, totusi am continuat sa stau de veghe la capataiul tau trist, nadajduind ca macar a doua zi dimineata, vei observa prezenta mea si imi vei da atentie.
Tot astfel, am continuat sa ma descoper prin tot felul de cai si procedee, sperand ca in sfarsit vei dori si vei hotara sa fiu cu tine, pastorul tau.Eu as putea sa-ti port de grijaca nimeni altul ca nimeni altul sa te pazesc si sa te calauzesc in siguranta.
Dragostea mea pentru tine este mai adanca decat marea si mai inalta decatcerul. Te iubesc cu iubire vesnica, de aceea iti pastrez bunatatea mea. Vreau sa mi te daruiesti si sa am atatea sa-ti spun si sa-ti impartasesc. nu ma tot respinge, vino-ti in fire si intoarce-te la mine. Sa te pot binecuvanta si sa-ti pot garanta o viata noua, fericita, traita cu speranta, in pace si liniste deplina. Pentru binele tau te rog sa-mi raspunzi, cat mai curand cu inima larg deschisa.

Al tau prieten bun, care te iubeste.

(anonim)

Isus Hristos

Advertisements

3 thoughts on “Rânduri artistice !

  1. Foarte frumoase versurile lui Jurgen Werth… Inspirate de Sus. In ambele texte, ambele declaratii de dragoste din partea Lui, este prezenta ideea ca putem vedea iubirea Lui Dumnezeu in fiecare clipa, fie in jurul nostru, fie in noi insine.
    Cum spunea psalmistul: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
    Cuvantul Lui Dumnezeu e scris in noi si in tot ce ne inconjoara, creatia Sa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s