Posted in Apologétique, Dumnezeologie, Journal Quotidien

O cale îngustă

Mi-a plăcut să aud Duminica asta niște adevăruri care m-au provocat să îmi pun întrebări cu privire la viața mea spirituală.

”Strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o află!”

Contrar teoriei, cum că cei care au ”aderat” la bisericile neo-protestante sunt in număr mai mare decât cei din bisericile tradiționale (pe plan global) și contrar faptului că majoritatea celor menționați mai sus vor răspune la întrebarea ”ești mântuit?” cu ”da” , Biblia spune că cei care merg pe calea care duce la viață sunt puțini.  Ba chiar, Domnul Isus spune în alt loc că este o turmă mică ( în original termenul se traduce în ”micron” -cea mai mică unitate de măsură care există ). Se bate un pic cap în cap cu statisticile? Sau realitatea este întradevăr asta : că cei care merg pe calea cea îngustă trebuie să își răstignească Eul   și să înceapă să pășească pe ea, umblând pe urmele lui Hristos? Omul dinlăuntru Îl cunoaște astfel pe Dumnezeu atât  cu inima cât și cu mintea .

Calea îngustă este credință, dar nu doar atât. Credința trebuie să dea roade în noi. Calea îngustă înseamnă ascultare de Dumnezeu, înseamnă trăire, înseamnă să Îl arăți oamenilor pe Hristos și nu în ultimul rând, să fii plin de Duh Sfânt și învățătură.

Poate că la prima vedere par niște idei ușoare, o cale simplu de urmat și prea puține semne de întrebare. Poate… dar pentru mine răstignirea Eului mi se pare lupta cea mai grea! Și semnul cel mai mare de întrebare! Deocamdată :)

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s