Posted in CaRtE, Journal Quotidien

Viziune și întuneric

”  L-a apucat o groaza si un mare întuneric.(Geneza 15.12) ”

oswald-chambersCând Dumnezeu îi dă o viziune unui credincios, El îl pune” sub umbra mâinii Lui”(Isaia 49.2) și  datoria credinciosului  este să tacă  și să asculte.

Este un întuneric care vine din prea multă lumina si atunci este timpul să ascultăm. Geneza 16 este un exemplu de ascultare a sfatului bun atunci când este întuneric, mai degrabă decât așteptarea ca Dumnezeu să trimită lumina.

Când Dumnezeu îți dă o viziune, iar apoi urmează întunericul, așteaptă.Dacă vei aștepta, Dumnezeu va face ca viziunea pe care ți-a arătat-o să sosească la timpul hotărât de El.Nu încerca niciodată să Îl ajuți pe Dumnezeu să –Și împlinească Cuvântul. Avraam a trecut prin treisprezece ani de tăcere, dar în acești ani, toată încrederea lui în sine a fost distrusă.N-a mai rămas nici o urmă de încredere în căile firii. Acei ani de tăcere au fost ani de disciplinare, nu de neplăceri.

Niciodată nu este nevoie să pretinzi  că viața ți-e plină de bucurie  sau încredere, ci așteaptă  lângă Dumnezeu (vezi Isaia 50.10-11)

 Mă mai încred eu în firea sau în carnea mea? Sau am învățat să trec peste încrederea în mine sau în oamenii Lui Dumnezeu, în cărți și rugăciuni sau în alte bucurii ale vieții și acum încrederea mea este fixată în Dumnezeu Insuși   și nu în binecuvântările Lui?

”Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic”, El Shaddai, Dumnezeul Atotsuficient (Geneza 17.1). Motivul pentru care suntem puși la disciplină este ca să cunoaștem că Dumnezeu e real . Îndată ce Dumnezeu devine real pentru noi, prin comparație, ceilalți oameni devin niște umbre ale realității. Nimic din ceea ce ar putea face sau spune un alt credincios n-ar putea tulbura pe cineva care este înrădăcinat în Dumnezeu. 

Devoțional scris de Oswald Chambers în cartea ”My Utmost For His Highest” .Unul din cele mai bune devoționale citite până acum, cred eu. Mustește de învățătură pură,clasică, o hrană consistentă pentru suflet, încărcată cu Cuvânt Biblic și capabilă să ducă la trezire spirituală personală.

Se poate comanda de aici : Gramma.ro  sau de aici: Amazon

Sau, citită în limba Engleză direct de aici : Daily Devotionals By Oswald Chambers       Smile with tongue out

images

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s