Posted in Scriptorium Bibliae

Bucuria Adevarată

mood-girl-morning-house-roof-joy-city-wallpaper-2560x1600 

În acest weekend am avut parte de nişte studii biblice susţinute de un frăţior absolvent al Institutului Teologic Penticostal, Alin Cuc. La prima vedere o persoană care nu iese cu nimic din comun, însă modul în care îl lasă pe Dumnezeu să înveţe şi să dea lumină din Scripturi este cu adevărat unic.

Unul dintre studii a abordat tema bucuriei. A bucuriei in Cristos , bucurie despre care multi probabil că nu ştiu sau nu o mai iau în considerare ca ingredient cu totul important în viaţa de credinţă.

Lumea în care trăim, aproape că ne forţează să uităm că bucuria este un lucru indispensabil în viaţa unui creştin autentic. Un om al lui Dumnezeu fără bucurie este un om care a uitat versetul din Filipeni 4.4 în care Pavel pune accent pe bucurie. Bucuraţi-vă întotdeauna în Domnul. Iarăşi vă zic, bucuraţi-vă!  Şi Pavel, un titan al credinţei, trebuie că a ştiut ce spune.

Da, este o greutate uneori să fii bucuros. Pentru că ziua are doar 17 de ore (dacă scoatem din calcul orele de somn)  şi în ea trebuie să îngrămădeşti aşa de multe lucruri care îţi ocupă timpul( lucruri fireşti mai mult decât spirituale- servici, şcoală, examene, facultate, cumpărături, curăţenie) , încât  bucuria in Duhul Sfânt este ceva greu de imaginat. Dar dacă am înţelege cu adevărat că Dumnezeu ne-a pus la dispoziţie bucuria ca să ne ajute in viaţă , in “bucăţica asta de viaţă” care durează o clipă pe lângă eternitatea care ne aşteaptă la sfârşitul vieţii , ca să ne fie nouă mai uşor, că să “trăim bine”, abia atunci am apuca-o şi nu i-am mai da drumul niciodată. O lume lipsită de bucuria din Dumezeu, nu este deloc o lume .O viaţă trăită fără bucuria Duhului Sfânt nu este deloc viaţă. O casă de credincioşi în care nu este bucurie din Isus Cristos, nu este deloc o casă, pentru că Bucuria este o roadă a Duhului Sfânt care trebuie să existe in viaţa noastră. Asta nu inseamnă să trăim cu capul în nori şi să ne exaltăm din orice lucru.Ci să fim realişti în lumina cuvântului Lui Dumnezeu şi atunci când viaţa pare grea să ştim că toate lucrurile au un rost la El, şi bazaţi pe asta să lăsam ca pacea şi bucuria Lui Dumnezeu să ne inunde vieţile şi inimile.

Spunea fratele Alin că bucuria autentica, in comparaţie cu bucuria pe care o caută lumea, este una care izvorăşte din Cer şi îşi are originea în Dumnezeu ( “Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură ci neprihănire, pace şi bucurie in Duhul Sfânt” – Romani 14.17)

Bucuria din Dumnezeu nu este condiţionată de lucruri materiale si/sau senzoriale ci de o relaţie corectă cu Dumnezeu, bazată pe încredere şi părtăşie (“Tu-mi dai mai multă bucurie în inima mea decât au ei când li se înmulţeşte rodul grâului şi al vinului. Eu mă cucl şi adorm în pace căci numai Tu , Doamne îmi dai linişte deplină în locuinţa mea” Ps 4.7,8 )

Bucuria nu este una temporară, influenţată de circumstanţele prin care trecem şi nici de un caracter temperamental dar că ea are continuitate. (“Bucuraţi-vă neîncetat. “ 1Tesal.5.16 ) Deşi e adevărat că în viaţă ne sunt îngăduite şi necazuri şi momente de tristeţe, bucuria ar trebui să fie presărată  pe parcursul vieţii în momente  de măreţie, de entuziasm, de exprimare a bucuriei (“ pe care voi Il iubiţi  fără să Îl fi văzut, credeţi în El fără să Îl vedeţişi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită , pentru că veţi dobândi ca sfârşit al credinţei voastre mântuirea sufletelor voastre” 1Petru 1. 8,9 )

Această bucurie autentică care vine din Dumnezeu poate fi turnată în noi în clipa în care o cerem dar şi dacă încercăm să o improspătăm în viaţa noastră. Să o căutăm, să o preţuim, să o cultivăm în alţii, să ne bucurăm împreună cu alţii, să o păstrăm vie în noi oridecâte ori avem oportunitatea. Chiar dacă ea vine pe genunchi, în rugăciune, sau la o cafea cu un prieten, sau când ne jucăm cu copiii, sau când mergem la servici şi suntem înglodaţi de hârtii şi rapoarte şi telefoane .

Doamne, dă-ne bucurie din Tine pentru tot restul vieţii pe care o mai avem de trăit pe acest pământ! Amin

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

2 thoughts on “Bucuria Adevarată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s