Posted in Scriptorium Bibliae

adevărul spus pe jumătate

Satan satan, tatăl minciunii, spune cîteodată adevărul. Însă numai pe jumătate. Încă de la început, când Dumnezeu porunceşte omului să nu se atingă de pomul cunoştinţei binelui şi răului, satan îl amăgeşte pe om cu un adevăr parţial. “Hotărât lucru că nu veţi muri, ci vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”
Desigur că adevărul lui Dumnezeu privea moartea spirituală (prin căderea lui în păcat).Dar satan a ascuns această realitate cu ceva mai “frumos”, mai “strălucit”. satan este un maestru când vine vorba de a spune unui copil de Dumnezeu “adevărul”.Un adevăr general valabil care se aplică în viaţa oricărui om de pe pământ.

 • satan îţi spune “cu uşurinţă” adevărul despre tine. Cum că nu ai valoare.
  Dar Cristos zice: dacă din pietre pot să fac slujitori, cu atât mai mult pot din tine. EU chem pe nume lucrurile mici, ba chiar lucrurile care (aparent) nu sunt, ca să le fac de ruşine pe acelea care sunt.
 • satan “îţi deschide ochii” ca să îţi arate adevărul despre păcat. Păcatul nu este nimic, cu siguranţă păcatul nu te va ucide ci te va împlini.
  Isus Cristos a spus în schimb că nici ucigaşul, nici mincinosul nu vor ajunge în Împărăţia Lui Dumnezeu.
 • satan te va convinge să îţi spună că ai tot timpul din lume să te pocăieşti de păcatele tale. La bătrâneţe, când nu mai ai nimic de pierdut.
  Isus te îndeamnă să te pocăieşti azi. “Azi, dacă auzi chemarea la mântuire, nu îţi împietri inima, ci vino la El.”
 • Şi, minciuna cea mai cea . satan te va minţi că atunci când devii creştin, ţi se termină viaţa. Că te aşteaptă numai necaz şi strâmtorări. Că nu vor mai fi soluţii pentru problemele tale şi că durerea va fi continuă.
 • Însă Dumnezeu, care cunoaşte Adevărul în întregime, te îndeamnă să fii credincios. Pentru că în lume, toţi oamenii au necazuri. Dar cu Hristos primeşti putere să urci munţii cu încredere în El şi că după norii negri, Soarele este strălucitor.
  Da, în lume vei avea necazuri, dar El a biruit lumea ca să fie lângă tine în necazul tău. El a pregătit şi binecuvântări, şi soluţii la problemele noastre importante.
  Cu nici un chip El nu îşi va lăsa copiii. Cu nici un chip El nu va îngădui să fim singuri. Nimic nu ne va despărţi de dragostea lui Hristos.

  Acesta e adevărul Lui Dumnezeu, adevărul întreg şi nealterat: Iată că Eu voi fi cu voi, în toate zilele, până la sfârşit.

  Advertisements

  Author:

  Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

  2 thoughts on “adevărul spus pe jumătate

  1. Mai exista acea jumatate de adevar pe care o foloseste crestinul in favoarea sa. Acea bucata confortabila, care trage spuza pe turta lui si care elimina detaliile care ne dor … Am imbratisat fara nici o rezerva faptul ca Dumnezeul nostru este iubire … si ne facem ca uitam ca tot El este si dreptate. Prin urmare, traim superficial crestinismul, stiind ca suntem de fiecare data iertati. Ne place sa fim foarte evlaviosi, dar uitam sa traim zilnic adevarul. In general, noua ne plac jumatatile de adevaruri. Acceptarea adevarului lui Dumnezeu in deplinatatea Sa, de la primul pana la ultimul Cuvant al Scripturii … asta ne-ar spulbera confortul si iluzia de bine, si …o astfel de posibilitate nu ne prea place :-(

  2. Da Simona, ai dreptate. Şi asta.
   Uneori mă gândesc cum au trăit creştinii înaintea mea, care au suferit pentru numele Lui- Richard Wurbrandt, după ce a suferit ani de zile în închisoare şi aproape era să moară, este eliberat şi merge acasă, unde începe să se roage la Domnul să Îl trimită înapoi acolo, ca să fie o punte spre Dumnezeu pentru aceia care nu Îl cunosc pe El. Iar mie îmi este groază să ies din confortul meu fie el firesc sau spiritual.
   Mhm… bine punctat :)

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s