Posted in Poezie. Compoziţii.

Sfaturi

Femeii i-a dat Dumnezeu înţelepciune cum i-a dat bărbatului putere.
Numai că deseori bărbatul foloseşte puterea ca să domine iar femeia foloseşte înţelepciunea ca să manipuleze.

Femeia are înţelepciune pentru a şti cum să se poarte cu bărbatul şi copiii ei, iar bărbatul are puterea să protejeze familia şi să muncească pentru pâine.
Femeia nu trebuie să fie frumoasă dar proastă pentru a fi apreciată, protejată şi feminină.Ea trebuie să se folosească de înţelepciune în tot ce face, să nu vorbească mult (ca să aibă acea doză de mister), să fie blândă când vorbeşte ca bărbatul să nu simtă nevoia ca de faţă cu femeia lui să se folosească de puterea pe care o are.
Lasă-l pe el să aibă ultimul cuvânt, să fie în glorie, în putere. Dacă-ţi cere ajutorul, oferă-l de jos, fără să te simţi umilită; lasă-l să-şi dea singur seama de înţelepciunea ta, nu căuta tot timpul să-i arăţi că tu eşti mai înţeleaptă ca el, pentru că atunci va simţi nevoia să se lupte cu tine şi nu te va mai proteja.
Tu nu poţi să faci faţă puterii lui, aşa că nu lupta cu el. Luptă pentru el. Împreună cu el. Asta înseamnă “ajutorul potrivit”.
“Ajutorul” nu caută slava lui şi să aibă el dreptate; ci ajutorul, prin însuşi numele pe care-l poartă este pentru a creşte slava celui pe care-l ajută.Aşa că ridică-l pe el şi te vei ridica pe tine.
Dacă nu-şi arăţi înţelepciunea, nu înseamnă că eşti vicleană sau manipulatoare ci doar o foloseşti când cel de lângă tine are nevoie de ea pentru a-şi face datoria.
Este treaba lui să îşi protejeze familia si să conducă. Iar tu, nu te băga în treaba lui decât atunci când îţi cere ajutorul sau când simţi că are nevoie de el (şi nu, el nu are tot timpul nevoie de ajutorul tău).
În rest, foloseşte-ţi înţelepciunea pentru a-l ridica, mângâia, încuraja, pentru a avea grijă de relaţia din casă, pentru a educa copiii şi pentru a te educa pe tine să fii ceea ce ei au nevoie.
Treaba ta nu este mai prejos de a lui ci pur şi simplu diferită. Tu simţi nevoie să fii protejată şi el simte nevoia să te protejeze.

Odată cu decăderea lumii totuşi, lucrurile s-au schimbat oarecum.Ne aflăm într-un cerc vicios.
Femeia nu se poartă ca o femeie şi astfel Bărbatul simte nevoia să se lupte cu ea.
Bărbatul în schimb tinde să înţeleagă greşit puterea pe care Dumnezeu i-a dat-o ca să protejeze şi o foloseşte ca un despot, căutând să domine.
Din vremuri străvechi, bărbaţii au considerat femeia nu departe de un bun şi au tratat-o ca atare.
Asta nu era după Scripturi, însă datorită lipsei dragostei (pierdută după cădere) bărbatul s-a văzut numai pe el şi numai datoria femeii să se supună , fără să îşi vadă datoria lui.

Ioana d’Arc

Advertisements

Author:

"Tu mă acoperi în dragostea Ta, mă schimbi în mâna Ta, mă formezi în ascuns, căci sunt taina Ta. Mă numeşti diamant neşlefuit, vas de preţ, fiu împărătesc.Mă resfeţi cu darurile Tale şi mă îmbraci ca pe o mireasă în ziua nunţii ei."

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s