Posted in Dumnezeologie

Totul este Spiritual

Zilele astea am revăzut acest seminar, prezentat de Rob Bell cândva, undeva în Cleveland, Statele Unite.Timp de două ore, intreţine o discuţie pe temă spirituală, aducând cunoştinţe din fizica quantică, ştiinţă, ceva poetică evreiască şi pură analiză a lucrurilor care ne înconjoară, încercând cred eu, să aducă o nouă lumină asupra existenţei Împărăţiei Lui Dumnezeu.

Poemul creaţiei, descris cu de-amănuntul, aşa cum îl vedeau evreii la început, fizica quantică care se conduce după regulile ei, anulând toata fiziaca newtoniană prezentată până atunci lumii ca adevăr general valabil  (cum un cuarc poate fi  în două locuri, simultan, sau poate apărea dint-un loc în altul, fără să parcurgă distanţa dintre A şi B).

Vorbeşte despre nuvela lui Edwin A. Abbott, scrisă  prin anii 1880 şi aduce exemplu pe locuitorii din Flatland, o lume cu două dimensiuni. Prin toate mijloacele, scoate în evidenţă cum toate lucrurile care ne inconjoară au o sursa din Ceva, mai presus de om, mai presus de dimensiunea în care se află… Ceva sau Cineva care pune cap la cap toate piesele şi scrie povestea noastră, a tuturor, aşa cum este.

Mai jos prezentat de pe faimosul  Youtube, fragmentat in 8 părţi : Totul este spiritual.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s