Posted in Dumnezeologie

Oare ?!

To_Question_by_todo_el_mundo Nu am fost inspirată să scriu despre ceva anume, în ultima vreme, însă mi-a căzut în mâini, un exemplar din Fitzuica [ pe care o puteti citi şi  pe net: aici ] şi o idee citită, mi-a dat cumva de gândit.

Articolul  zice că oamenii slabi sunt cei care au nevoie să li se dovedească existenţa Lui Dumnezeu. Citez:

Prezenţa profesorului în sala de examen nu îl va împiedica sã copieze pe
studentul hotãrât s-o facã[…]

Dovezile în sine au valoare pentru oamenii cinstiţi, pentru cei care s-ar simţi tentaţi la un moment dat, pentru cei nehotãrâţi sau pentru gãinari. Este evident cã un om hotãrât nu se va împiedica de ele, ci, la o adicã, le va considera nişte provocãri[…]

Pentru cã, dovezile sunt valabile doar pentru cei care nu s-au hotãrât cu adevãrat în ce direcţie sã meargã.
Culmea este cã cei mai mulţi atei cer dovezi, deşi ei ştiu prea bine cã au luat deja o hotãrâre!

 

Mi-L închipui pe Dumnezeul descris aici spunându-şi despre creaţie: “Ăştia-s slabi, vai de steaua lor, hai să le arăt că exist, ca să nu moară fără cunoştinţa mea. Ăilalţi îs mai deştepţi, se descurcă ei.”

Nu contrazic de dragul de a contrazice, dar cred cu toată tăria că ideea e greşită, din start.

Dumnezeu, nu are nevoie să îşi dovedească existenţa. Nici nu se oboseşte să o facă.

Biblia începe cu o afirmaţie: “La început, Dumnezeu a făcut cerurile si pământul!“ Dacă accepţi ce spune Biblia, asta este o propoziţie din care deduci, logic , două lucruri. Că Dumnezeu ESTE şi că El a făcut lumea. Dacă ar fi vrut să îşi dovedească existenţa, sunt sigură că ar fi lucrat mai amănunţit şi mai susţinut la asta.Ar fi creat poate o constelaţie vizibilă ochiului liber, care să creioneze pe cer afirmaţii de genul: “Dumnezeu există. Pe bune! Bagă-ţi minţile în cap!” . Sau ar face vizite regulate sub chip de Dumnezeu atotputernic, ca să îşi facă cunoscută prezenţa,de-a lungul anilor, tuturor generaţiilor de oameni. Nu mi s-ar părea imposibil, la un Dumnezeu Atotputernic. Asta, dacă ar fi vrut şi dacă ar fi avut nevoie să îşi dovedească existenţa.  

Dar chiar şi aşa , omul nu este capabil să ia o hotărâre bună, fie că e slab, sau tare. Omul e rău, până în măduva oaselor de rău.Nimic nu îl va împiedica pe un om să facă ceva, daca el îşi propune să o facă, cu toate dovezile din lume.

Păcatul este ca un scai care se ţine de om .Sunt o groază de creştini care ştiu consecinţele păcatului şi totuşi nu ezită să păcătuiască, chiar şi premeditat. Printre ei mă număr şi eu. Să nu ştiu oare că Dumnezeu îmi cere să duc o viaţă de sfânt? Să nu ştiu că sunt templu Duhului Sfânt ? Să nu cunosc eu voia Lui, curată şi desăvârşită, pentru viaţa mea? Şi cu toate acestea, răul pe care nu vreau să îl fac… iaca ce fac!

Cu atât mai mult studentul va copia, cu profesorul de faţă şi hotul va fura, chiar dacă ştie ca sectia de poliţie e după colţ.

Dovezile despre existenţa lui Dumnezeu nu au nici o treabă cu faptul că eşti tu slab sau tare. Şi dracii cred.Cu toată puterea lor. Şi se infioară.

Omul care îl alege pe Dumnezeu, nu pleacă de la premiza : ok, Dumnezeu mi-a demonstrat că există, merită inchinarea mea.

Omul care îl alege pe Dumnezeu este omul care şi-a înţeles starea de păcat şi a făcul pasul de CREDINŢĂ, pasul prin care îl ia pe Dumnezeu de mână şi acceptă să meargă cu El mai departe.

‘Dovezile nu au nevoie să fie înşirate ateului pe o foaie de hârtie ca să creadă.

Fiindcă, ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu . Însuşirile Lui nevăzute, puterea Lui veşnică, dumnezeirea Lui, se văd lămurit, când te uiţi cu băgare de seamă la ele, in lucrurile făcute de El.

Şi-aşa. ei nu se pot dezvinovăţi.’( romani 1.19,20)

Iată dovada de care are un om nevoie, să creadă în Dumnezeu. E suficient să se uite la o floare, la propria-i imagine, în oglindă, că întreaga lui fiinţa, va fi programată să îşi recunoască Creatorul, atunci cînd priveşte şi “bagă de seamă”.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

2 thoughts on “Oare ?!

  1. .by now everyone should know that religion is simply a tool for keeping mankind in line…it is strictly a bunch of brainwashing hogwash that has people in control. The fear of being punished in the after life is a fear that a living person isn’t able to grasp. So they continue to play on fears of weak minded people. If someone were to come to you and say they saw a ghost your first reaction is usually “their crazy”. Yet someone can say they believe in a God that hasn’t been seen and majority of the world kneel down and start weeping and praying. What a waste of time. But it does keep order.

  2. Hey.
    And still, mankind isn’t being kept on line, with all the brainwashing that “some” impose on them. Nor any kind of order of such is being kept. I don’t see why people would live an orderly life for fear of a God, if they don’t even fear authorities.
    Women keep on killing the life that God puts in them, men keep on beating their wives, people lie and cheat, all the time, and don’t give a dime on anything that doesn’t seem worthy.
    So why would mankind honour God , when they dont even honour/respect themselves ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s