Posted in Evenimete în Iaşi

Conferinţa Prime Iaşi –2010

A M C R S S
Asociaţia Medicilor Creştini din România, Secţiunea Studenţi – Iasi

medicine20logo

Dacă ai pe inimă să sprijineşti o lucrare nu doar prin suport spiritual dar şi

material, cei care organizeaza Conferinţa Prime, vor fi bucuroşi să primească :)

Orice donaţie, orice sponsorizare este binevenită. Informaţiile pot fi găsite mai jos, iar pentru contact, aveţi la dispoziţie câteva mailuri şi un număr de telefon. Mulţumim !

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Conferinţa organizata de Asociaţia Medicilor Creştini din România – Secţiunea Studenţi, filiala Iasi, în colaborare cu PRIME (Partnerships in International Medical Education), cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie “”GR.T.POPA” Iasi  îşi propun să prezinte o abordare centrată pe pacient a actului medical. Prin aceasta, dorim să antrenăm viitorii medici în spiritul tratării complete a pacientului, ţinând seama de aspectele de ordin psihic, social şi spiritual care îl caracterizează, dincolo de deficienţele de ordin fizic care îi ghidează paşii spre medic.
Privind la modul în care sunt trataţi pacienţii de medicina contemporană, se poate observa cu uşurinţă că există o multitudine de cazuri în care profesioniştii din mediul sanitar au mecanicizat actul terapeutic, abordând o viziune reducţionistă asupra omului. Potrivit acesteia, între pacient şi boala sa este pus un semn de egalitate, ceea ce nu poate decât să afecteze eficienţa tratamentului administrat şi gradul de satisfacţie a pacientului.
Studenţii medicinişti de astăzi, medicii de mâine, sunt cei care pot face o diferenţă în modul în care îşi vor trata pacienţii. Tocmai de aceea, targetul conferinţelor PRIME este reprezentat de studenţii la medicină.
Din seria temei „Medicina holistică”, tema abordată deja la conferinţe organizate în cadrul Universităţilor de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca şi  „Victor Babeş”, Timişoara, la IASI conferinţa pe care dorim să o organizăm în acest an se intitulează “Pacientii–probleme sau oameni? ”

Organizatori :

AMCRSS
În anul 1996 studenţii medicinişti creştini din România au hotărât să formeze organizaţia care le poartă numele. Persoane excepţionale, pasionate de medicină (dar mai ales de om şi de modul în care suferinţa lui poate fi înlăturată) s-au perindat de atunci şi până astăzi prin asociaţie. Scopul lor este de a promova principiile biblice în lumea medicală şi unitatea spirituală dintre studenţii medicinişti creştini, iubirea semenilor aflaţi în suferinţă şi  dăruirea exemplară în viitoarea profesie.
Cu paşi mărunţi şi adesea timizi sau alteori cu mare avânt, organizaţia s-a dezvoltat, în momentul de faţă având filiale în toate centrele universitare din ţară: Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi, Oradea, precum şi grupuri de iniţiativă la Bucureşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Galaţi, cu un total de aproximativ 200 de studenţi care participă la activităţile locale.
Prin AMCR (Asociaţia Medicilor Creştini din România), organizaţia este membră a ICMDA (International Christian Medical and Dental Association).
Conferinţa naţională anuală a asociaţiei, mobilizează an de an eforturile şi entuziasmul întregii comunităţi studenţeşti creştine medicale româneşti, constituind o experienţă memorabilă atât din punct de vedere spiritual şi social, cât şi din punct de vedere ştiinţific şi medical.

PRIME International
PRIME este o reţea internaţională de creştini implicaţi în educaţia medicală. Membrii acesteia sunt dedicaţi îmbunătăţirii calităţii şi profunzimii îngrijirii medicale a pacienţilor, în special a celor aflaţi în situaţii precare. Aceste scopuri sunt atinse în colaborare cu furnizorii de servicii medicale din toată lumea, printr-o predare care îi echipează, inspiră şi împuterniceşte pe aceştia din urmă să acorde ajutor medical de înaltă calitate şi să abordeze pacientul ca un întreg, ţinând cont nu numai de suferinţa sa fizică, ci şi de nevoile sale emoţionale şi spirituale.
PRIME se compune din mai mult de 100 de profesionişti din domeniul medical, care sunt experimentaţi pedagogi la nivel universitar şi postuniversitar. Activităţile PRIME s-au desfăşurat până în momentul de faţă în peste treizeci de ţări.
În România, echipa PRIME este implicată în multiple aspecte ale educaţiei medicale, adresându-se studenţilor medicinişti, absolvenţilor, medicilor de familie şi cadrelor didactice din învăţământul medical. Organizarea celor mai multe activităţi ale PRIME în România se realizează în colaborare cu studenţii medicinişti creştini, care doresc schimbarea în bine a modului de desfăşurare a actului medical.

Perioada de desfăşurare:
06 Martie 2010

Locaţia:
Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa”,
Str. Independentei, Iasi, România

Organizator:
Nume:          • Asociaţia Medicilor Creştini din România, Secţiunea Studenţi,                    Filiala Iasi, în colaborare cu:
• PRIME International
Web:             http://www.asmcr.ro
http://www.prime-international.org.uk

Pentru Contact:

E-mail:         amcrss.iasi@yahoo.com
dany_paval@yahoo.com

Mobil: 0740571801

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

4 thoughts on “Conferinţa Prime Iaşi –2010

 1. Nu că nu aş avea tot dreptul să cenzurez , dar nu mi s-a părut un comentariu relevant cu topicul. Nu vorbeam despre şpagă şi nici nu intenţionam să primesc comentarii pe baza acestei teme.
  Dar ca să îţi răspund, mă întrebi dacă sunt medici creştini care iau spagă? Se prea poate. Aşa cum şi medicii Ortodocsi,Catolici sau atei o fac, sau lecenţiaţii in Drept, sau directorii de instituţii. Pentru că este un obicei intrat în sângele majorităţii românilor de se folosi şi a răspunde cu spaga.

  Dar cine ştie, cine Îl iubeşte pe Dumnezeu şi cunoaşte voia Lui, va şti să nu primească spaga. Părerea mea. Este dreptul tău să judeci şi pe bună dreptate, pentru că orice pădure are uscături.
  Însă, îţi spun in mod categoric, că un medic creştin (şi când spun”creştin” , nu mă refer la faptul că face parte dintr-o Biserică anume, că a luat Botezul în apă, că face milostenii şi merge la Biserică din an in paşti, ci acela care trăieşte conform Scripturii care ne învaţă să ne innoim mintea şi să facem fapte vrednice de numele pe care îl purtăm) NU ia şpagă. ^_^

 2. Ar fi trebuit să incluzi şi comentariul anterior, nu de alta dar îţi “confuzăzi” cititorii.
  Fac eu asta pentru tine :P
  A M C R S S
  Asociaţia medicilor care refuză şpaga solidă?

  postare care m-a inspirat să scriu la mine pe blog despre şpagă :D

 3. Şi, după cum afirmam mai sus, medicul care întâi îl iubeşte pe Dumnezeu şi mai apoi îşi respectă semenii , nu ia şpagă ^_^ Poa’ să fie el doctorul cel mai tare din univers, dacă ia şpagă nu e nici OM şi nici creştin.

  Că în rest, pădurile îs pline ochi de uscături. Şi pădurile şi ogrăzile, în special propria mea ogradă. Aia necesită prima atenţie şi dup-aia ne ocupăm şi de grădinile (pădurile) altora . :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s