Posted in Dumnezeologie

Frica de . . . Dumnezeu !

65af6ebef9dbfb0f

De ce îţi este frică de Dumnezeu? Pentru că…. va veni într-o zi judecata şi de teama că vei fi aruncat in iad, preferi să slujeşti pe acest pământ ca să fii… safe ? Sau că îţi e frică de pedeapsa unui Dumnezeu nedrept, care stă cu bâta după uşa şi aşteaptă sa calci în străchini ?

Păi, eu am auzit pe unii care susţineau că un om nu se poate întoarce la Dumnezeu din dragoste, ci numai din frică.Numai ca să fie el …safe.

În Biblia mea, scrie că omului trebuie să îi fie frică de Dumnezeu. Zice… “frica de Domnul este începutul înţelepciunii”. Începutul înţelepciunii…Omul care se teme de Domnul este un om care păşeşte pe …calea înţelepciunii. Aberant? Ba deloc. Fii atent(ă). Solomon, era unul din cei mai înţelepţi oameni pe care i-a ridicat Dumnezeu. Cel mai înţelept Om şi Împărat, spune Biblia, autorul Proverbelor din Vechiul Testament, vorbeşte despre ce înseamnă frica de Dumnezeu.

Urârea răului, este frica de Domnul. Ura , în sine, este un sentiment. Unul chiar puternic. Oamenii mânaţi de ură pot face mult rău, pot să îşi facă rău lor şi pot face rău celorlaţi, prin răzbunare.

Tot aşa, vrea Dumnezeu, să fim mânaţi din interior de un sentiment la fel de puternic, când avem în faţa noastră păcatul. Solomon zice “ Iată ce urăşte Domnul, ochii trufaşi, limba mincinoasă, mîinile care varsă sânge nevinovat, inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă iute la rău, martorul mincinos şi cel ce stârneşte certuri între fraţi.”

Frica de Domnul zice “ Îl respect pe Dumnezeu, pentru că îl iubesc şi vreau să nu îl supăr”. Mare lucru să poţi urî păcatul.Adică să îţi fie scârbă de curvie şi răutate, de certuri, de minciună, de corupţie , de adulter , de bârfă şi judecată, de pornografie, de urîciuni, de mizerie , de batjocură. Dumnezeu, este cel care îi numeşte pe oamenii care urăsc păcatul oameni…înţelepţi, pentru că au ales să se teamă de Dumnezeu. Nu pentru că îi mănîncă iadul dacă nu o fac, nu pentru că Domnul stă gata cu o bâtă, pregătit să işi terorizeze creaţia la primul pas greşit, ci pentru că El ne iubeşte şi ne vrea binele, pentru că sfaturile Lui duc la viaţă şi pentru că pentru El, urârea răului este începutul calităţilor de valoare pe care le caută în noi.

Zic asta pentru că m-am săturat să mi se zică că cei ce îl aleg pe Dumnezeu o fac din frică de iad veşnic şi de pedeapsă . Zic asta pentru că odată, de mult, nici eu nu înţelegeam prea bine cum e cu frica de Dumnezeu şi înţelepciunea. Sper să fie de folos, măcar unora, dacă nu tuturor :-)

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s