Posted in Dumnezeologie

Veste Bună…

2ab3850a8a48fb1b6be81194eeb24257

Incă de la începutul lunii Decembrie, sezonul si sărbătorile sunt comercializate  pînă la refuz. Magazinele sunt pline de cadouri, oferte, ciocolata ,mîncare, decoraţii de Craciun, toate în ideea de a-L sărbători pe Mîntuitorul. Totul in cinstea Lui! Hail unTo Jesus!

In spiritul sărbătorilor, ne abtinem de la mancare, ca sa chefuim mai bine pe 25. In spiritul sarbatorilor, strangem cureaua, ca sa putem cumpara cadouri mai frumoase celor dragi. In spiritul sarbatorilor, cautam sa fim buni si inţelegători cu toata lumea, de dragul micului prunc.

Ceea ce se uita cu desavarsire însă, în pragul acestor sărbători, e să ne oprim din atâta agitaţie şi să facem loc liniştei interioare, păcii divine şi chiar (în primul rînd), Lui Isus. Acel Isus pe care îl ţinem în micuţa iesle ca pe un copilaş nevinovat, acel Isus care pare să doarmă şi să zambească pe toată perioada sărbătorilor. Un Isus aparent neputincios, care nici nu primeşte cinste, nici lauda, nici onoare şi nici măcar cadouri. Mallurile sunt  pline, lumea grăieşte nestingherită “Craciun Fericit!”, iar Isus e lăsat să doarmă în staul, încălzit de respiraţia vitelor. Isus, Regele Regilor, Dumnezeu Atotputernic, Cel care nu a considerat ca pe un lucru de apucat să fie asemenea Lui Dumnezeu, ci a renunţat la statutul său de Dumnezeu, ca să vină şi să locuiască între noi şi să lucreze la mîntuirea noastră,  este lăsat să doarmă liniştit în staul în timp ce noi continuăm să trăim după plăcerile noastre.

Şi în cîteva zile, după ce vor trece zilele “sfinte”, mancarea de pe masă se va fi terminat,  cadourile vor fi fost deschise, muzica va fi încetat să mai cânte,  hotărîrile de an nou vor ţine mai puţin de o săptămână şi… descumpăniţi ne vom relua traiul, cu buzunarele mai goale şi o inimă mai grea.

Cam asta se întâmplă.  Un Cristos mic, uitat in staul pe perioada sarbatorilor şi un gust amar, lasat de un sfarsit de an care , desi menit sa ne dea Pace si Bucurie, ne goleste de bucurie si farmecul sentimentelor festive.

Bine ar fi ca cititnd asta să spui : “ok, nu ma includ printre acestia.” Ma rog ca tu, sa fii acela care nu doar cauta Pacea si Linistea dar chiar pe Isus, care nu dezamăgeste, nici nu lasă un gust amar.Mă rog ca tu, să te bucuri ca Isus se naste, nu sub forma unui copil nevinovat si neputincios, ci sub forma unui Mantuitor, a unui Salvator de suflete, a unui Stapan care a lasat Cerul pentru binele tau.

Să fii cel care se bucura dăruind, care se bucură slujind, care se bucură împlinind, care se bucură evanghelizand!

Ma rog sa fii creştinul binecuvântat în acest sfîrşit de an, cu ocazii noi de a fi lumină, cu hotărâri noi şi statornice de a sluji prin dragostea Lui Cristos, cu posibilităţi de a bucura pe alţii prin viata ta.

Să ai un Craciun cu adevarat Binecuvântat :-)  !

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s