Posted in Scriptorium Bibliae

Scriptura …

n539105483_6413052_4277247

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.

Evrei 4.12

Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, este capabil să schimbe inimi şi să tranforme vieţi. Când este citit cu regularitate, ne aduce nu numai pricepere şi lumină, dar şi ne apropie de El. Este ca o sămânţă plantată in pământ bun, care încolţeşte, creşte şi dă roade.

Şi aşa cum, părinţii (în special în zonele rurale) îşi învaţă copiii şi transmit din generaţie în generaţie arta grădinăritului, esenţială pentru supravieţuire, tot aşa, noi , ca şi copii ai lui Dumnezeu, ar trebui să învăţăm pe alţii şi să ne disciplinăm pe noi să citim zilnic şi să petrecem timp cu Domnul. Să ne hrănim duhul cu aceeaşi seriozitate cu care ne hrănim trupul. Dacă noi nu învăţăm să stăm lângă El, nici copiii noştri (fie că sunt doar copii spirituali, sau de trup) nu vor fi în stare să îşi facă un obicei din a citi Biblia.
Cineva mi-a spus odată… cînd vei avea senzaţia că nu eşti bine spiritual, că nu îl mai poţi auzi pe El vorbindu-ţi, că te îndepărtezi încet de Domnul care ţi-a dat viaţă, întorce-ţi privirea spre tine şi vezi, care a fost ultima dată când ai stat închis în camera ta, în rugăciune, citind Scripturile şi meditînd la cuvîntul Său. Şi atunci când săgeţile arzătoare vor vrea să pătrundă adînc în inima ta, pentru a-ţi lua bucuria mîntuirii, pentru a-ţi da vinovăţie şi un cuget întinat, vei şti să spui “Este scris: să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul Tău.”

Stai deci în camera ta şi caută lumina şi înţelepciunea care vine de sus, caută priceperea pe care o poate da numai El, roagă-te să primeşti puteri în slăbiciune şi în ispită. Lasă ca sămânţa pe care a sădit-o Dumnezeu în inima ta să încolţească, să crească şi să dea roade.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s