Posted in Muzică şi film

Strada Revoluţionară

http://salihguler.deviantart.com
http://salihguler.deviantart.com

Am fost să văd “Revolutionary Road” săptămâna trecută, în mod deosebit pentru că vroiam să îi văd pe Leonardo şi Kate jucand împreună, din nou.
Dacă nu ai văzut filmul, dar ai vrea să îl vezi, opreşte-te aici şi revino după ce l-ai vizionat. Dacă prea puţin îţi pasă, atunci… fă ce îţi place :-)
Câteva idei pe marginea filmului, după cum îmi vin în minte:
– Chiar dacă e doar un film, cu siguranţă reflectă mentalitatea oamenilor, în general.Concluzia mea, cu privire la modul în care gândesc…gândim, majoritatea dintre noi, nu îmi place.Chiar deloc.
– Golul din vieţile noastre, mulţi dintre noi realizam că există ceva acolo, care nu îşi găseşte împlinire în absolut nimic. Dar ai nevoie de o grămadă de tupeu să poţi vedea şi lipsa de speranţă în el.
– Adevărul e o calitate din vieţile noastre care, cel putin odată, a fost prioritatea nr. 1. Minciuna, pe de altă parte, e o componentă pe care trebuie să o perfectăm, dar la care toţi putem deveni foarte buni, la un moment dat, fără excepţie şi prin exerciţiu. Cu tate astea, nu vom uita niciodată cum să spunem adevărul, oricât de mult timp am trăit fără el, adevărul va fi mereu un automatism pur şi nestricăcios.
– Ca şi protagoniştii filmului, trăim mereu în lumina lucrurilor pe care vrem să le facem, din ce în ce mai bine. Avem mereu o părere diferită despre noi… “suntem mai buni, mai speciali, mai diferiţi decât toţi ceilalţi”. Nu suntem niciodată mulţumiţi în starea în care ne aflăm. Vrem să simţim viaţa cu o intensitate diferită de cea prezentă, însă trecem cu vederea detaliile mici, aparent nesemnificative, care fac viaţa mai frumoasă. Cum ar fi…prioritaţile pe care ni le alegem, gravitatea cu care privim unele lucruri (lipsite de gravitate în esenţa lor)şi naturaleţea cu care reuşim să trecem peste deciziile cele mai stupide (a spune “nu” cand trebuie să spui “nu”, a rămâne fidel concepţiilor tale de viaţă, a nu considera nici o formă de şantaj ) ca să ne împlinim pe noi înşine. Cel puţin aparent.
– Ne minţim mereu, spunându-ne că totul va fi bine, că tot ce e urât şi neplăcut într-o zi va avea sfârşit. Ne minţim că suntem împliniţi , că avem tot ce ne-am dorit, că nu există mai bine de atât.
– Căutăm împlinire în locurile cele mai nepotrivite şi cu cea mai înverşunată încăpăţânare lăsăm să treacă pe lângă noi şansa de a fi cu adevarat împliniţi, de a umple acel gol care aparent, nu poate fi umplut de nimic. Nimic evident. Nimic altceva decât cu Unul singur. Acel Unul de la care venim, care ne iubeşte şi ne vrea fericiţi, împliniţi şi în pace…Omul Isus Cristos.
08movie-revolutionary-road

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s