Posted in Dumnezeologie

Nimic Fără Dumnezeu

deviantart by DiferiTransparen
sursa pozei: deviantart by DiferiTransparen

Spuneam, cu o intrare de blog mai jos, că un faimos ateu dă sfaturi celor care “vor să asculte” despre cum să îşi trăiască viaţa. Simplu de tot. Probabil, spune el (Richard Dawkins) probabil că Dumnezeu nu există, aşa că bucură-te de viaţă.
Este bine de ştiut că nici măcar cei care pretind că nu cred în Dumnezeu consideră ne-existenţa lui Dumnezeu o probabilitate, pe când unii şi alţii care se bat cu pumnul în piept că ei le ştiu pe toate,deşi nu s-ar ridica câtuşi de puţin la nivelul celor dintâi, vor spune categoric că … Dumnezeu chiar nu există.

Pe de altă parte, nu sunt datoare să explic nimănui credinţa mea personală în Dumnezeu, până la un punct. Acela în care sunt chemat să fiu un ambasador al crucii, care fără Dumnezeu nu poate face nimic.
În inima Bibliei, chiar în mijlocul ei, se află cel mai sugestiv sfat pentru…tot pentru cei care “vor să asculte” :

Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om.

Psalm 118.8

Poate că Dawkins are dreptate, probabil că de vreme ce mesajele lui vor aparea pe toate (sau aproape toate) autobuzele londoneze, îşi doreşte din toată inima să aiba dreptate. Nu am să spun că are. Pentru că mai presus de probabilitatea sugerată de El, cred, fără să trebuiască să dau explicaţii nimănui despre cum cred, că mai bine este să mă bazez pe Dumnezeu. Pierderea mea e infinit mai mică, în acest fel.

Dar dacă trebuie să fiu ambasadorul Lui în ceea ce spunşi fac, atunci, sfatul meu este acesta: Cu siguranţă, bazată pe ceea ce am trăit şi am văzut pe alţii trăind, Dumnezeu există, este VIU şi REAL în viaţa multor oameni. Aşa că, în locul plăcerilor personale şi temporare, alege să fii părtaş cu el la un proiect cu mult mai mare, acela de a fi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, de a ierta, acolo unde trebuie să ierţi, acela de a iubi, unde ţi se cere o iubire necondiţionată. Fii un instrument al păcii şi un împăciuitor, oriunde mergi. Fii blând şi milos faţă de oricine. Fii plin de bucurie şi luminează pe alţii prin faptele tale.
Şi mai presus, mai presus de toate astea, dacă poţi să crezi că Dumnezeu cu adevărat există, atunci, bucură-te de suflarea pe care a pus-o în tine, de viaţa pe care ţi-a dat-o să o trăieşti în şi prin El.
Trăieşte cum i-ar place Lui să trăieşti şi mulţumeşte-I în fiecare dimineaţă că bunătăţile Lui nu se vor sfîrşi niciodată.

Eu sunt nimic fără Dumnezeu. Şi tu ?!?

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

2 thoughts on “Nimic Fără Dumnezeu

  1. Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

    Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

    V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

    http://romaniaevanghelica.wordpress.com

    Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s