Posted in CaRtE

Conrad Gempf – Isus a întrebat

L’am auzit pe Dl. Conrad Gempf vorbind pentru prima oară în urmă cu vreo 3 ani, la o conferinţă de câteva zile, organizată de Soul Survivor, o organizaţie creştină care ţine diferite prelegeri, se ocupă cu tabere creştine şi zile de laudă şi închinare, la care sunt invitaţi diferiţi teologi sau trupe creştine. Mă rog, tema principală a conferinţei se numi, pe atunci, “Înrădăcinat în Cuvântul lui Dumnezeu”. Conrad Gempf a fost unul dintre profesorii (oare pot să îi numesc aşa ??) care ne-au condus spre un şir de lecţii despre Biblie, Cuvantul lui Dumnezeu.

Absolvent al Colegiului Gordon , Institutul Aberdeen şi Boston -pentru diferite grade, un an petrecut la Cambridge, în prezent,Conrad Gempf predă Noul Testament la Şcoala Londoneză de Teologie. Mi-a plăcut enorm să Îl ascult şi bineinţeles că am venit acasă şi am apelat la Nenea Google, să aflu mai multe despre el. În fine, găsit ceva bloguri de-ale lui şi am aflat că scrie şi cărţi .
“Isus a întrebat” este una dintre cele mai cunoscute dintre cărţile lui şi, priveşte la răspunsurile date de Isus celor care Îl întrebau ceva.De cele mai multe ori, răspundea cu o întrebare, o întrebare cu semnificaţie ,o întrebare care la rândul ei …te trimitea la un alt set de întrebări. Conrad priveşte aceste întrebări în ansamblul social, cultural şi religios contemporan cu Isus, privind la toate circumstanţele înconjurătoare şi apoi punându-le în aplicaţie pentru noi, astăzi.
Editorii cărţii, Zondervan, au permis ca această carte să fie cumulată într-o versiune audio (în limba Engleză – nu cred că există versiunea în limba Română, nu încă) valabilă prin iTunes .

Şi dacă îţi va plăcea, eşti binevenit să laşi o impresie . Mulţam!

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s