Posted in Dumnezeologie

Surpriza, viata e mai tare ca filmul!

Vorbeam cu un amic, cateva saptamani in urma, despre ce a facut deosebit in ultima vreme. Si mi-a povestit o intamplare hazlie care stiu ca merita mentionata aici.

Se intorcea acasa de la ceva studii din Londra, pe traseul South West Trains, London Waterloo-Surrey. La orele alea, oameni cu importanta care lucreaza in inima Londrei, se intorc acasa de obicei, care mai de care imbracat mai ‘poshe’ ca altul. Acum, trenurile astea smechere,au niste toalete care sunt prevazute cu un sistem de inchidere/deschidere cu senzori. Vrei sa intri , click, vuuup, se deschide. Vrei sa iesi, click, vuup, se deschide iar. Simplu.

Well, amicul imi povestea cum , deodata, pe coridorul alaturat WC-ului,paseste elegant un barbat, imbracat la patru ace, cu o servieta smechera… face click, vuuuup, usa se deschide. Neobservat… sau neluat in seama. Pana aici, totul ok. Doua minute mai tarziu, vuuuuup, usa se deschide. Si cum toalete acestea de o forma circulara isi deschid usa cumva cu incetinitorul, probabil cea mai socanta imagine pe care o poti vedea intr-un tren se desfasoara in fata ochilor amicului meu. Nenea nostru, cu pantalonii lui cei eleganti cazuti in jos, indoit din genunchi si aplecat in fata, cu mana dramatic intinsa spre usa toaletei, miscandu-se in acelasi ton cu ea… si cu o voce distorsionata si strigatoare… ”Noooooooooooooooooooooooooo”

Hazliu, intradevar, desi imi imaginez, pentru persoana in cauza, nu a fost. Sunt sigura ca si-a luat gandul de a mai folosi o toaleta publica, pentru muuult muuult timp de acum incolo. Insa, uneori viata are surprize pentru noi… din alea neasteptate, neprevazute… M-a dus cu gandul la faptul, well, de multe ori suntem luati prin surprindere de lucrurile care ni se intampla. Viata ne musca de multe ori, rau de tot. Si ramanem o vreme tolaniti si neputinciosi, incapabili sa facem nimic din ce ne-am propus . Ramanem dezamagiti ca nu am primit ce ne-am dorit.

Dar in mijlocul acestor zbateri ciudate, cand ne simtim incoltiti din toate partile si nu gasim o cale de iesire… il avem pe Cristos.El a promis viata din belsug, a promis o viata traita din plin in El, o viata intarita prin El .
Indiferent de ce neprevazut iti pregateste viata, fii implantat in stanca vietii si lasa-l pe cel care a biruit moartea sa iti dea puterea si intelpciunea de a trai cinstit si curat, de a primi binele si raul,de a binecuvanta pe cel care iti face rau,de a iubi pe vrajmas.Viata nu e un fairytale… nu e o poveste …are un sfarsit, are un rost… acela de a-L cauta pe Dumnezeu si a-i sluji in dragoste cu aceeasi dragoste cu care El si-a dat viata pentru noi :)

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s