Posted in Cei ce nu trebuiesc uitaţi...

Poveste…

Este povestea celor care nu mai au puterea sau capacitatea sa mai inteleaga lumea inconjuratoare. Este povestea acelora loviti crunti de cea mai nemiloasa boala a batranetii… vesticii o numesc dementia. Povestea are ca protagonist un suflet plin de compasiune a carui dorinta era de a schimba cumva situatia si starea celor afectati de aceasta boala. A studiat indelung ca sa concluzioneze faptul ca este posibil ca unii dintre suferinzi sa poata fi adusi intr-un stadiu mai recent al bolii, un spatiu din mintea lor in care mediul si lumea in care sa afla sa ii faca sa se simta confortabili.

Astfel am ajuns sa citesc despre Keith [numele sunt irelevante] . Un batranel care isi petrecea tot timpul dintro zi, mangaindu-si cu grija asternutul patului. Zi dupa zi, in locul spalatului,in locul mesei, in locul oricarei activitati…
Pana in ziua in care, protagonista noastra, afland ca in viata lui , Keith obisnuia sa curete şeaua cailor si sa le lustruiasca cu grija… ii duce domnului K. o şea de cal. Uimit si emotionat, in chiar acel moment, Keith isi aduce aminte care este slujba lui. Schimbarea e atat de fenomenala, incat batranelul nostru isi recunoste din nou copiii si nepotii. Keith a fost readus inapoi in timp si spatiu, in acel loc in care el se simte comfortabil, fericit… multumit cu sine.

Un studiu de caz interesant… rar, dar posibil… unul la 1 milion,poate, dar..posibil. Alzheimer este o afectiune reala iar oamenii sunt zilnic afectati de ea. Este o boala cruda si dureroasa in special ptr. cei care stau in urma si te privesc, cum te irosesti…cum te stingi. Imi aduc si acum aminted un amic de-al meu, al carui bunic a murit dupa ani de suferinta. Cand a murit, i-am spus ca imi pare rau si ca sper sa fie mangaiat. Raspunsul luia fost : ”Nu-ti fa griji, bunicul meu a incetat sa traiasca cu multi ani in urma”.

Ma rog ca Dumnezeu sa aline si sa mangaie inimile tuturor celor care au cazuri similare in familie,a caror jumatati, copii, mame, frati trec pe aici, lipsiti de orice putere de a schimba lucrurile.

[in memoria lui Lorrie si a Pamelei]

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s