Posted in Dumnezeologie

Miei si lupi

wolf-sheep

Tocmai am terminat de vazut o predica video a unui nene care s-a folosit de foarte multe jocuri de cuvinte pentru a reaminti unora sau a invata pe altii versetul din 1 Ioan care spune : Nu iubiti lumea -parca pe acolo e scris, nu?

Nu am fost profund emotionata sau mirata de acel mesaj, poate si pentru ca bisericile din Romania pastreaza inca acest verset ca parte din invatatura. In occident insa, e oarecum greu sa vorbesti oamenilor despre hainele pe care le poarta si despre timpul pe care il investesc in TV si entertainment si sa nu ranesti sentimente.

Anyway, ce mi-a placut la acest nene, ce mi s-a parut… nou, lupii si oile. Cu totii stim ca Biblia vorbeste despre vremurile cand in biserica, isi vor face aparitia oameni care isi vor spune crestini , dar in realitate nu sunt.Vor veni imbracati in haine de crestini si vor vorbi ca niste crestini, dar in realitate , nu sunt.

”Ati vazut vreodata miei imbracati in haine de lup?” -intreaba predicatorul nostru, cu ardoare. Err, nu. Nu exista asa ceva. Sau, poate exista? Poti sa fii un copil al lui Dumnezeu care va intra in mod deliberat in pacate pana in gat , pentru a-i scoate pe altii de acolo? Poti sa spui ca esti crestin, dar sa te arunci in aceeasi groapa de mizerie cu cei care nu au nici o tangenta cu Dumnezeul Luminii? Crezi tu ca poti sa ii scoti pe altii din mizerie? Oare nu e asta treaba lui Dumnezeu? Oare nu e datoria ta sa il arati pe Dumnezeu- Lumină, oriunde mergi si sa il lasi pe El sa convinga inimi… do the dirty work, cum s-ar zice.

Bine dar, Cristos a stat la un loc cu vamesii, curvele si oamenii de nimic. Bine spus. Cristos a stat la un loc cu pacatosii. Cristos a baut vin la nunta din Cana, de ce nu as bea si eu cand ma duc la nunta amicului?

Pentru ca, Isus, in toate lucrurile pe care le-a facut a fost gasit neprihanit. A stat la un loc cu vamesii si curvele,dar asta nu inseamna ca a luat parte la acelasi lant de mizerii cu ei. A baut vin, dar nu pana acolo incat sa nu mai stie ce e cu el si sa face chestii despre care sa ii fi fost rusine a doua zi.

Crezi ca poti sa faci ce a facut Cristos? Adica sa stai intre pacatosi si sa fii fara de pacat, foarte bine, succes. Dar daca stii ce te asteapta si ca nu ai puterea sa faci fata situatiei, nu o fa pe grozavul, pentru ca in final Dumnezeu nu te trimite acolo, ci tu alegi sa te duci.

Viata ta, in Cristos, are pret. Viata ta poate face o diferenta in viata altora . Nu sunt americanisme, sunt cuvinte cu sens si inteles ptr cei care au urechi de auzit si ochi de vazut. Inclusiv persoana mea.

Nu vreau sa fiu un miel imbracat in haina de lup.Pentru ca asa ceva chiar nu exista. Nu vreau sa fiu nici lup imbracat in haina de miel.
Vreau sa fiu copilul pentru care Hristos si-a dat viata, capabil sa stau in picioare si sa merg inainte,pana la capat, pe puterile Lui si nu ale mele.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s