Posted in Care nu intră nicăieri altundeva

Do not eat me!

Se spune că ispita este starea în care te afli la un moment dat,când îţi dai deama că vrei să faci ceva ce nu îţi este permis. Poate fi insoţită sau nu de compromis, dar de cele mai multe ori, este aşa. Pentru unii care nu au cunoştinţe reale despre ce înseamnă ispita şi ce implicaţii are, rămane doar o simplă chestie de “fac ce vreau şi ştiu ce fac”. Adică, “am un cap pe umeri şi ştiu să îl folosesc”.
Eu de cele mai multe ori am realizat că nu prea are importanţă dacă am un cap pe umeri sau nu. Maturitatea unui om, nu ţine de prezenţa capului pe umeri, iar depăşirea ispitei nu ţine de înţelepciunea cu care ştim să meşterim situaţia în care ne aflăm , ci ţine în totalitate de modul cum te conectezi cu Dumnezeu. Pentru că El este Singurul capabil să te scoată dintr-o situaţie compromiţătoare, dacă ştii in ce situaţie te afli, eşti conştient de pericole şi ai curajul să Îl rogi pe Tata să îţi vină în ajutor. Simplu ca bună ziua

Mai complicat cu practica… Până una alta, singura solutie de a scăpa de ispită este să fugi de ea, cat poţi de repede . Ştim că avem în Christos un izbăvitor, un salvator, gata să ne arunce o mână de ajutor şi să ne scoată din necaz. Mai ştim că nu ne este dată ispită mai presus de pragul nostru de rezistenţă şi că împreună cu ispita, ne este dată şi o cale de ieşire. Şi cred asta, din toată inima.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s