Posted in Care nu intră nicăieri altundeva

Demisie…

Subsemnata,va aduc la cunostinta demisia irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o detin acum abuziv.
Dupa o analiza detaliata a situatiei,m-am hotarat sa ma retrag si sa preiau atributiile unui copil de sase ani,cu toate drepturile si indatoririle pe care le-am avut candva,dar la care am renuntat cu prea mare usurinta.
Vreau sa desenez cu creta colorata pe strada unde locuiesc,atunci cand trec oameni maturi si importanti spre serviciu,si sa nu-mi pese de stresul lor in lupta cu minutele si traficul care ii asteapta.
Vreau sa fiu mandra de trotineta mea cea rosie,fara sa ma intereseze cat costa asigurarea pe anul urmator.
Vreau sa cred sincer ca bomboanele Tic-tac sant mai bune decat banii,pentru ca le poti manca.
Vreau sa stau intinsa la umbra unui copac,cu un pahar de limonada in mana si cu ochii la norii pufosi ce alearga pe cer,intrebandu-se cu uimire de ce adultii nu fac la fel.
Vreau sa ma intorc in trecut,la vremurile cand viata era simpla.Atunci cand tot ce stiam se rezuma la cele sapte culori,cinci poezii,zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame.
Vreau inapoi,atunci cand nu imi pasa de cat de putine lucruri stiam,pentru ca nici nu stiam cat de putine stiam.
Vreau sa cred,ca odinioara,ca totul pe lumea asta este fie gratuit,fie se poate cumpara cu pretul unei inghetate la pahar.
M-am maturizat prea mult si nici nu mai stiu cand m-am trezit mare.A fost cu siguranta un abuz si imi cer iertare.
Am ajuns astfel sa aflu ceea ce nu ar fi trebuit:razboaie si purificarii etnice,copii abuzati si copii murind de foame,divorturi,droguri in licee,prostitutie,justitie corupta,politicieni de mahala,biserici de homosexuali,frati invrajbiti fara bani,ura,barfa s.a.m.d.
Am aflat depre materialism nedialectic si mame denaturate,care isi vand copilele de 12 ani unor animale cu chipuri de barbati,pentru un televizor de ocazie.
Ce s-a intamplat cu timpul cand aveam impresia ca moartea este un concept de poveste,ca doar imparatii batrani mor ca sa faca loc pe tron printilor tineri,casatoriti cu printese castigate in urma ultimei zmeiade?
Unde sant anii cand mi se parea ca tot ce ti se poate intampla mai rau era sa nu fii ales in echipa lui Menica repetentul,atunci cand jucam fotbal in spatele scolii?
Vreau sa ma reintorc la vremea cand toti copiii citeau carti folositoare,cand muzica era neotravita,cand televiziunea era pentru stiri si pentru emisiuni de familie,fara sex explicit si violenta implicita la fiecare zece secunde.
Vreau desene animate cu Donald Duck,peripetii echipajului”Speranta”,navigand cu “Toate panzele sus” si pe mama citindu-mi despre Iosif si fratii sai.
Ce bine era cand credeam,in naivitatea mea,ca toata lumea din jur este fericita deoarece eu eram fericita.
Promit solemn ca,imediat ce o sa imi reiau atributiile de copil,o sa imi petrec dupa-amiezile catarandu-ma in copaci,calarind bicicleta varului Marius si citind Robinson Crusoe,ascunsa in coliba injghebata sin ramuri si frunze de fag,in spatele gradinii.
Imi iau angajamentul ca nu o sa imi pese de ratele casei,de facturile de telefon,curent,gaze,apa,gunoi,cabluri Tv si Internet,asigurari pentru masini,asigurari de sanatate,taxe anuale de proprietate,credit-carduri,iarba netaiata,computerul virusat si faptul ca masina a inceput sa vrea la mecanic.
Va asigur ca nu o sa fiu pusa in incurcatura atunci cand o sa fiu intrebata:”Ce o sa te faci cand o sa cresti mare?”,deoarece acum stiu:vreau sa fiu COPIL.
Gata cu plecatul la serviciu cand ar trebui sa dorm si sa il visez pe Florin Piersic-Harap Alb,gata cu stirile despre teroristi,bombe si caderi de avioane.
Gata cu barfele anturajului care nu-mi dau pace nici la biserica.
Gata,stop,cedez!Demisionez din functia de ADULT.Vreau sa cred in siceritatea zambetelor,nobletea vorbelor,o lume a cuvantului dat si respectat,a dreptatii,a pacii,a viselor implinite,a imaginatiei innobilate,a ingerilor buni si a omului dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.
Vreau sa am iarasi sase ani si jumatete.Fiti voi mari si importanti,si ocupati,si ingrijorati.Eu vreau sa cresc MICA.

HellenaJ.

——————————————————————————
Sursa
——————————————————————————

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s