Posted in Dumnezeologie

Noiembrie…

Cine stie, de ce, atunci cand bate vantul, cand e frig si nu intelegem nimic din ceea ce se intampla in viata noastra, cand cu pricepere stim sa ridicam pumnul in aer si sa dam vina pe Cer … cand, in mod automat intrebam ”De Ce?”… da, de ce este greu sa Ii multumim lui Dumnezeu cand este greu ? De ce il intrebam pe Dumnezeu, ce treaba are suferinta cu dragostea lui Cristos?

Sa luam ca exemplu, una din imaginile folosite de insusi Cristos, un crin, care nu tese, nici nu toarce, si totusi este imbracat in desavarsire de catre Dumnezeu, Creatorul.
Dar ce se intampla in noiembrie? Cand vantul si frigul îi sta impotriva, cand, nu poate sa creasca, cand nu se poate deschide, cand incetul cu incetul, cunoaste ofilirea, chiar moartea ? Intelege el ce i se intampla? Intelege el, crinul, ca toata suferinta din noiembrie il duce la o frumusete desavarsita, atunci cand îi vine vremea sa infloreasca?

Nu cred… Nu cred ca pot crinii sa inteleaga durerea sfarsietoare si singuratatea in care se gasesc, in noiembrie. Asa cum nici noi, de multe ori, nu putem sa vedem mai departe de acum si aici.

Insa noiembrie va fi pe sfarsite curand… si soarele va rasari, eventual. Este bine sa stim, pumnul ridicat in aer, greutatea cu care spunem ”Multumesc”,durerea din inima, sunt toate primite de El, in dragostea-i nemarginita.

Si noi vom creste intr-o zi, la statura pe care El si-o doreste pentru noi, cand vom intelege cu adevarat ca ”toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce il iubesc pe dumnezeu, adica spre binele celor chemati dupa planul Sau” …

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s