Posted in Care nu intră nicăieri altundeva

Adevarata Fericire

Ce este fericirea? Adevarata fericire, cea izvorata din inima si care sa dureze o vesnicie.Fericirea pe care nu o poate da nimeni, decat Dumnezeu.

E adevarat,uneori ma bucur sa dorm mai mult sambata dimineata, ma bucur sa ies cu prietenii mei, sa ma plimb prin parc. Am fost extrem de bucuroasa cand am luat examenul de Bac, cu note surprinzator mai mari decat ma asteptam.De fapt…m-am bucura sa iau examenul,punct.Apoi, mai tarziu, am avut examenul de diploma… o alta implinire.

M-am bucurat cand am gasit un servici si chiar daca nu mi-am facut de cap la primul salariu, a fost grozav sa ma vad castigand bani. Evident, partea trista(pentru ca trebuie sa fie si una din’aia) a fost ca fericirea aceea a durat putin.Cand mi-am dat seama cat de putini bani castig, si cat de greu ma descurc, bucuria mea s’a facut tandari.

Si atunci, ce e fericirea ? Am primit raspuns la intrebarea asta cand am realizat ca si altii au bucurii scurte ca si mine.

Dar Dumnezeu ? Este Dumnezeu adevarata fericire? Cum e cu ferice de omul care…Ferice de cel ce plange de exemplu. El va fi mangaiat. Cristos il numeste fericit, dar cand isi va lua el rasplata ptr suferinta?Cu siguranta un om care plange(care sufera) nu poate fi fericit. Ferice va fi de voi cand oamenii va vor batjocori si vor spune tot felul de lucruri neadevarate despre voi… pot oare chiar sa ma bucur cand sunt judecat pe nedrept, cand cineva imi face rau doar ptr ca asa vrea muschiul lui? As fi o nebuna sa spun ca da!

Fericit cel cu far’delegea iertata si cu pacatul acoperit. Asta da! Dar oricum ar fi, o fericire totala nu vom trai niciodata pe acest pamant. Ma pot bucura in Domnul, pot spera in El, pot crede ca dupa ploaie va veni si soare…ma pot bucura de soare, dar nu cred ca va fi moment mai complet si mai fericit, pentru mine decat atunci cand Il voi vedea pe Cel care m’a iubit mai intai, cand voi sta inaintea Lui si voi putea sa ma bucur impreuna cu El o vesnicie.

Traiesc clipa de azi ptr momentul acela.
Imi traiesc viata de acum in lumina si in speranta celei de maine, ptr ca imi este dor de vesnicie, gandul acela,golul acela din inima pe care nimeni si nimic nu il va putea umple vreodata decat Dumnezeu.
Adevarata fericire este sa Il cunosti pe Dzeu si sa ai speranta in inima ca intr-o zi, totul va fi bine.

Advertisements

Author:

Oh God, I don't love You, I don't even want to love You, but I want to want to love You! Theresa of Avila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s